Angst

Angst er en naturlig menneskelig reaktion, forbundet med oplevelser af en eller anden form for trussel eller fare – rettet mod fremtiden. Når faren er overstået, forsvinder reaktionen.

Angsten i lettere udgaver kendes af alle. Det kan være svært at beskrive, fordi overgangen mellem det, som kan kaldes for rationel og irrationel angst, er flydende. Den rationelle er en naturlig reaktion f.eks. ved livskriser eller livstruende situationer. Den irrationelle kan fremkomme, uden at man egentlig ved hvorfor eller som en forstærket reaktion på almindelige hændelser, som egentlig ikke skulle fremkalde et angstanfald.

Angst-reaktionen kan være et signal om, at noget i ens livssituation ikke fungerer på tilfredsstillende vis. Signalet kan – hvis man tager hånd om det – få én til at tage fat om problemerne “se dem i øjnene”, forandre situationen og udvikle sig.

Angst, der er begrænset til frygt for specifikke situationer eller objekter, kaldes fobier. Fobier kendetegnes ved en udtalt og vedvarende frygt, som er overdrevet og urimelig, men samtidig afgrænset til særlige objekter eller omstændigheder.

Læs mere om de forskellige former for angst og deres symptomer her


Hvis du vil bestille en tid eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til mig på telefon: 6059 7575

Hvis du ringer, og jeg er optaget, kan du lægge en besked, og så kontakter jeg dig hurtigst muligt.